Vakantie Japan

Vakantie Japan

Vakantie Huis Japan A ls je op vakantie wilt naar het land van de rijzende zon dien je je goed voor te bereiden. Wolkenkrabbers en paleizen wisselen zich af. De prachtige tempels met hun imposante beelden geven je een goed beeld over hoe het er in de oude tijden van Japan aan toe ging.

Is vakantie in Japan duur?

Er worden online veel discussies gevoerd over op vakantie gaan in Japan, en altijd weer komt het statement dat het zo extreem duur is. Maar is dat wel zo? Het ticket is natuurlijk al erg duur, voor een retourticket naar bijvoorbeeld Hong Kong ben je al gauw €600,- kwijt. Als je kijkt naar de overnachtingen kun je vanaf ongeveer ¥4000 per nacht een slaapplaats krijgen in een hotel, dit komt neer op ongeveer €35.

Reisdocumenten Japan

Als je op vakantie in Japan gaat moet je goed checken welke reisdocumenten je nodig hebt, op deze manier kom je snel en gemakkelijk door de douane en kun je makkelijk een auto huren als dat nodig is. Het Nederlandse rijbewijs is niet geldig zonder IRB (internationaal rijbewijs). Je kunt zo'n IRB verkrijgen bij de ANWB-winkels. Sommige verhuurbedrijven stellen ook bepaalde eisen bij het verhuren van een auto, dit kan gaan om bijvoorbeeld een minimum of maximum leeftijd of een aantal jaren dat je minimaal je rijbewijs moet hebben.

Regels douane

Op je vakantie moet je natuurlijk door de douane in Japan. Binnen- en buitenlandse betaalmiddelen mogen vrij worden ingevoerd, maar als dit bedrag boven de 1 miljoen yen (ongeveer €8800,-) ligt moet dit wel worden aangegeven. Als je goud mee hebt boven de 22 karaats moet dit worden aangegeven, ook als het een gewicht van 1 kilo overschrijd. Als je medicijnen meeneemt op vakantie zoals bepaalde slaapmiddelen moet je goed opletten of deze niet op de opiumlijst staat. Als je deze medicijnen meeneemt zonder medisch paspoort ben je strafbaar.

Betalen in Japan

In Japan word er betaald met de Yen (JPY). Als je een bankpas hebt word deze alleen geaccepteerd met het Cirrus-of Maestrologo. Als je ook een creditcard hebt kun je beter gebruik maken van je bankpas, dit is vaak goedkoper. Echter als je bank een vast bedrag per transactie rekent is het af te raden om bij kleine betalingen je bankpas te gebruiken. Met je bankpas kun je natuurlijk geld opnemen; let echter wel op waar je dit doet, want bij de Seven Bank worden er geen bankpassen geaccepteerd. Je kunt het beste bij Citiebank en Japanse post pinnen; deze bieden het meeste zekerheid.

Terug naar boven