Japan bevolking

Japan telt een aantal inwoners van ongeveer 126 miljoen en hiermee bereikte Japan wereldwijd de 9e plaats als het gaat om inwonersaantallen. Ook de bevolkingsdichtheid van Japan is hoog, namelijk 336 aantal inwoners per km², hiermee staat Japan erg hoog in de lijst van landen met de grootste bevolkingsdichtheid. Honshu, Kyushu, Shikoku en Hokkaido zijn de vier grootste eilanden van Japan. Honshu heeft de grootste bevolkingsdichtheid, namelijk ongeveer 420 inwoners per km². Hokkaido heeft de laagste bevolkingsdichtheid met ongeveer 70 inwoners per km². De meerderheid van de bevolking woont in Tokio, de hoofdstad en de grootste stad van Japan. Ook de steden Yokohama, Osaka, Nagoya, Sapporo, Kobe en Kyoto hebben veel inwoners. De laatste tijd neemt de bevolking in Osaka en Tokio wel af. Ondanks de economie van Japan wonen er weinig immigranten, ongeveer 98% van de inwoners is Japans. Koreanen en Ainu zijn de bekende kleine groep immigranten in Japan. Buiten de Ainu en de Koreanen leven er ook een kleine groep Zuid-Aziaten, Zuid-Amerikanen en West-Europeanen in Japan. Deze komen er voornamelijk voor werkzaamheden.

Taal Japan

Officieel wordt er in Japan Japans of Hyojungo gesproken. De Japanse taal heeft officieel geen band met de Chinese taal, wel zijn er een aantal woorden overgenomen uit de Chinese taal. Dit komt door de samenwerking van deze twee landen.

bevolking japan

Bezienswaardigheden Japan

In Japan zijn er enorm veel leuke en mooie plekken te zien. Hieronder staan een aantal van deze plekken beschreven: - Kyoto, deze stad staat op nummer 1 als het gaat om moderne plekken en fantastische gebouwen. De tempels Kinkaku-Ji en Ryon-Hi zijn de bekendste en ook de mooiste. - Miyajima, dit is een bekend eiland in Japan die je kan bezoeken door middel van een boottocht. Op het eiland zijn verschillende tempels en Tori’s te zien. De zonsondergang is ook erg prachtig. - Himeji kasteel, dit kasteel staat op nummer 1 op de lijst met alle andere kastelen van Japan. Dit kasteel bestaat al sinds de 2e Wereldoorlog en is daarom erg oud en speciaal. - Mount Fuji, deze berg staat op nummer 1 als het gaat om de hoogte. Je kunt de berg beklimmen, maar het is ook prachtig om alleen het uitzicht te bewonderen. - De tempels van Tokio zijn erg bijzonder. De Sensoji is hier bijvoorbeeld één van. Dit is een oude tempel in Tokio die prachtig is om te zien. De straten in de buurt van deze tempel zijn vooral in de avond erg leuk. Ook kunt u er genieten van de bekende Japanse schrijnen. Buiten deze bezienswaardigheden zijn er nog vele andere fantastische plekken om te zien.