Japans landschap

Japan bestaat uit vele verschillende eilanden, de grootste eilanden van Japan zijn: Kyushu, Hokkaido, Shikoku en Honshu. Buiten deze eilanden zijn er nog meer dan 5000 eilanden. Deze eilanden bestaan uit heuvels en bergen. Fuji is de hoogste berg in Japan, de hoogte van deze berg is namelijk 3776 meter. In Japan zijn er meer dan 200 vulkanen en hiervan zijn er ongeveer 50 werkzaam. Japan is een erg actief gebied; dit komt door de grote hoeveelheid aardschokken, ongeveer 7500 tot 8000. Meestal veroorzaken deze aardschokken niet veel, maar soms kan het zijn dat deze aardschokken schade veroorzaken. In 2011 werd het eiland Honshu enorm beschadigd door een zeebeving.

Japan

Japan betekent letterlijk ‘oorsprong van de zon’. De eilandstaat Japan ligt in het oosten van het continent Azië. Het land bestaat uit 6.852 eilanden. Tokio is de grootste stad en ook de hoofdstad van Japan. Tokio heeft een oppervlakte van 2187,65 km². Japan is een constitutionele monarchie en het parlement (de Kokkai) heeft de macht. Japan is wereldwijd het derde land met de grootste economie en behoort tot de organisaties G20, VN, G8 en G7. Omdat de economie van Japan erg groot is, behoort het land ook tot de krachtpatsers. Japan heeft een aantal grote steden, dit zijn onder andere de grootste:

  • Tokio
  • Yokohama
  • Osaka
  • Nagoya
  • Sapporo

Cultuur

Japan is een groot succes. Dit komt door de betrokkenheid, saamhorigheid en de hulpvaardigheid van de Japanners op de werkvloer. In Japan was religie erg belangrijk en dit zorgde ervoor dat men een hechte band had met zijn/haar familie. Verschillende generaties woonden samen en zorgden voor elkaar, dit was heel normaal volgens de religie. Japanners zijn vooral behulpzaam en werken graag samen en dit zal je zeker ook tegenkomen in het leven. In Japan is het ook heel normaal om je klanten in bijvoorbeeld restaurants of hotels te groeten door middel van een buiging. Ook Japanners onderling groeten elkaar zo. Het is niet gepast om de neus te snuiten in het openbaar, wat in Nederland juist wel zo is. Japanners dragen meestal nette kleding, op werk wordt er westerse kleding gedragen en op bijvoorbeeld bruiloften en andere feesten dragen ze de welbekende kimono. Jonge meisjes dragen deze kimono’s met allerlei kleuren, oude vrouwen dragen ze bescheiden en door de mannen worden ze gedragen met donkere kleuren.

japans landschap

Traditionele gerechten

Japan heeft een aantal traditionele en wereldwijd bekende gerechten. Dit zijn de traditionele gerechten van Japan in het kort: - Okonomiyaki, dit is een gevulde pannenkoek met zeevruchten, varkensvlees en kool. Dit gerecht is erg bekend in Japan en worden ook in vele restaurants gemaakt (op hete platen op tafel). Okonomiyaki bestaat uit een aantal soorten, namelijk: Hiroshima-Style, Monjayaki-Style en Takoyaki-Style.
- Miso soep, dit is een soep dat gemaakt wordt door middel van miso pasta, dashi, groenten, tofu, vis, vlees of andere combinaties.
- Sushi, dit is een wereldwijd populaire gerecht. Sushi bestaat uit rijst, zeewier en rauwe vis.
- Ramen, dit zijn bekende noedels die overal te koop zijn.
Verder bestaan er nog meerdere Japanse gerechten.