Meer over Japan

Japan is een land die zich bevindt in het oosten van Azië. De letterlijke betekenis van Japan (日本 - nippon of nihon) is: oorsprong van de zon. Vroeger had Japan de naam Yamato - 大和. In Japan spreekt men de taal Japans dat gesproken wordt door 127 miljoen mensen in Japan. in Japan wordt betaald met de munteenheid Yen. €1,- is gelijk aan 132,85 Yen. Japan heeft 6.852 eilanden die te vinden in de Grote Oceaan. De volgende eilanden zijn de grootste van Japan: Kyushu, Honshu, Shikoku, Hokkaido. Die eilanden samen hebben een 97% oppervlakte van heel Japan. Tokyo is de hoofdstad en de grootste stad van Japan. De woonwijken rondom Tokyo heet Groot-Tokyo; daar wonen bijna 40 miljoen mensen. Tokyo is de op 1 na grootste metropool ter wereld. In 2016 is geteld dat er 126.702.133 inwoners zijn in Japan. Japan is een constitutionele monarchie. Waar de Kokkai het parlement is. De grootste steden in Japan hebben de volgende aantal inwoners (ongeveer):

  • Tokyo 12.942.366
  • Osaka 2.653.346
  • Yokohama 3.631.773
  • Sapporo 1.893.547
  • Nagoya 2.257.978
meer over japan

Religie

De twee belangrijke godsdiensten die bezig worden gehouden in Japan zijn boeddhisme en shintoïsme. Een groot aantal Japanners houden zich bezig met beide geloven. 39,5% van de Japanse bevolking geloven in het shintoïsme, 38,3% van de Japanse bevolking geloven in het boeddhisme, 3,8% van de Japanse bevolking geloven in het christendom en 18,4% geloven in een ander geloof of zijn atheïst. Wat erg bekend is in het boeddhisme in Japan is de zenboeddhisme stroming.

Eten

In Japan eten de mensen net zoals in China en Korea met stokjes. In Japan worden stokjes hashi genoemd. Hieronder staan een aantal over heerlijke en bekende gerechten uit Japan: sushi is over het algemeen erg bekend, een bekende voorbeeld is sashimi: rauwe vis zoals zalm of tonijn die in dunne plakjes zijn gesneden. Gesneden Tempura is een heerlijke gerecht dat bestaat uit stukjes groente, vervolgens gelegd in deeg en dan gefrituurd. Misosoep is een lekkere soep die gemaakt wordt met tofu, gedroogde sardientjes, tonijn en wasabi.