Rondreis Japan

Je hebt in Japan een heel groot aanbod van verschillende soorten bezienswaardigheden. In het rijtje hieronder ga ik een aantal prachtige bezienswaardigheden af die je absoluut moet zien als je ooit in de gelegenheid bent.

Kasteel Himeji

Dit kasteel is gelegen in de gelijknamige stad Himeji, het is één van de oudste overgebleven gebouwen uit de Sengoku-periode. Het kasteel is sinds 1993 ingeschreven op de UNESCO werelderfgoedlijst. De bouw van het complex werd gestart in de Nanboku-cho periode, deze periode liep van 1336 tot 1392. In 1580 kwam het kasteel in de handen van Toyotomi-Hideyoshi, hij bouwde er een drieverdieping hoge toren aan vast.

Yakushima

Dit is een Japans eiland dat hoort bij de Osumi-eilanden, het heeft een oppervlakte van ongeveer 500 vierkante kilometer. Het eiland heeft ongeveer 13500 inwoners, en het aller hoogste punt is de berg Miyanoura met een hoogte van 1935 meter. Het eiland is bedekt met een dicht woud met grote oude bomen. Het eiland beschikt dus over een zeer groot assortiment van flora, het is huis aan ongeveer 19000 verschillende soorten en sub soorten planten en bomen.

rondreis japan

Shirakami-Sanchi

Dit is een Japans nationaal park dat ook op de werelderfgoedlijst staat. Het is een bergachtig gebied in het noorden van het Japanse eiland Honshu. Het nationale park heeft in totaal een oppervlakte van wel 1300 vierkante kilometer, van deze 1300 vierkante kilometer staat er ongeveer 170 vierkante kilometer op de UNESCO werelderfgoedlijst. In het park komen er een aantal dieren voor namelijk de Japanse bosgems, de zwarte specht, de Japanse makaak, de steenarend en de Aziatische zwarte beer. Het deel dat op de werelderfgoedlijst staat is ook niet voor het publiek toegankelijk maar alleen voor het Japanse bosbeheer.

Historische dorpen Shirakawa-go en Gokayama Ogi

De historische dorpen van Shirakawa-go en Gokayama Shirakawa-go staan sinds 1995 op de werelderfgoed. Shirakawa-go ligt in een bergebied waar het vaak en veel sneeuwt. Ze hebben de huizen daarom op zo’n manier gemaakt dat de sneeuw er gemakkelijk vanaf kan glijden. De huisjes zijn op een bijzondere manier gebouwt, de gebruikte stijl staat bekend als de Gassho-stijl. Door deze unieke bouwstijl hebben ook deze gebouwtjes een plekje op de werelderfgoedlijst gekregen.